TIPS VOOR AANKOPEN PERSOONLIJK MATERIAAL

Op de website van Talens staat enorm veel info en filmpjes van allerlei materialen en technieken,

zeer interessant, gratis, leerzaam en professioneel uitgelegd via Youtubefilmpjes: 

https://www.youtube.com/channel/UCtYDPv2-iM6kpTU8TdcCASg

 

algemene uitgebreide informatie in een Talens masterclass met filmpjes over schilderen met olieverf op waterbasis kan je hier bekijken in verschillende lessen speciaal gemaakt voor Talens Cobra verf.

https://www.youtube.com/results?search_query=olieverf-op-waterbasis

 

Tips om met waterverdunbare olieverf te schilderen

http://www.olichilderen.nl/tag/olieverf-op-waterbasis/

 

enz... enz... enz... enz... voor alles wat je wil weten over technieken en materialen en onderwerpen

zijn er geweldige websites met instructies.

Heb jij zelf iets gevonden wat zeer goed is... zet ze in een speciale map "website favorieten" en nog beter.... deel deze sites met anderen!  

Dit kan heel goed als je een knop en/of pagina "LINKS" maakt op je eigen website met links of verwijzingen, die naar je naar die bepaalde websites of tutorials sturen.  Dit kunnen ook je vrienden collega-artiesten zijn, die dan ook op hun website een link naar jouw pagina kunnen zetten. 

 

Een vastelling:

een kok heeft een persoonlijk lievelingsmes , een gitarist heeft zijn eigen gitaar, een kapper zonder schaar, ken ik niet, een voetballer heeft zijn eigen voetbalschoenen, enz..

een kunstenaar heeft potloden, penselen, verf,....  

 

EN NU DE VRAAG... WAAR KAN IK ONLINE MATERIAAL AANKOPEN voor PERSOONLIJK GEBRUIK?

PAS OP !!! NIETS IS HIER VERPLICHT, NIETS IS NOODZAKELIJK, WE HEBBEN ALLE BASISMATERIALEN  IN DE KLAS, BEOORDEELD NAAR PRIJS/KWALITEIT EN GOEDBEVONDEN

Enkele tips :

* Kijk en vergelijk eerst verschillende reviews met bevindingen op YouTube van bepaalde materialen en bewaar goede aanbevelingen voor eventueel later.

* Koop niet onmiddellijk een grote doos of veel, maar probeer misschien een aanbieding  of koop 1 of een paar kleuren en probeer die eens uit 

* Vind je een produkt OK of prima, kan je nadien altijd meer aankopen.

* Vergelijk vooral de prijzen... bij onderstaande winkels en websites die allen betrouwbaar zijn en waar ik ook regelmatig materialen koop. (soms zijn er aanbiedingen met tot 60% korting en sommige geven ook studentenkorting...)

* Als je zelf persoonlijk materiaal hebt aangekocht, draag er dan ZORG VOOR.  Bewaar het op een goede plaats.  Je hebt er dan jarenlang plezier van en het blijft meestal zijn waarde behouden.

IS DIT BERICHT EN DEZE OPSOMMING NODIG?

Misschien niet... maar ik vind dat wanneer je iets ernstig en beter wil doen dan het gemiddelde (en je kiest voor een artistieke toekomst) het kan helpen dat je ook weet wat er tegenwoordig allemaal bestaat aan materialen, merken en gereedschap, waar je het kan verkrijgen, wat het je kost en hoe dit je werk kan verbeteren...

 

Dit is kennis ! en deze kennis kan boeiend zijn, soms noodzakelijk en helpen om je werk te kunnen maken en te verbeteren.

 

LIJST VAN ENKELE WEBSITES DIE OK ZIJN:

https://www.lucascreativ.be

https://www.schleiper.com/eshopexpress?lang=nl

https://www.gerstaecker.be

https://www.dekwast.nl

https://www.vanbeekart.nl

https://www.realisme-inportret.nl/webshop/

https://www.bol.com/nl/

https://www.amazon.de

https://www.jacksonsart.com

https://www.cassart.co.uk