Hieronder de adressen

van alle websites verzameld

rond de uitstap van de

Verbeke Foundation

op 14/10/2016

  

gemaakt door de leerlingen

van 3BK en 4BK (2016-2017)

Eerste excursie van het schooljaar 2016-2017 is op 14 oktober 2016 

 

De vakgroepen Beeldende Kunst en Publiciteit organiseren op vrijdag 14 oktober 2016 voor de leerlingen van 3BK, 4BK, 5BK, 6BK, 3PUB, 4PUB, 5PG en 6PG een educatieve excursie naar de Verbeke Foundation te Kemzeke. Doel van deze excursie is de leerlingen ook eens buiten de reguliere lessen met kunst en cultuur in aanraking te brengen. Het past in de leerplannen voor de vakken kunstinitiatie, beeldtaal, architecturale vormgeving, beeldende vakken, multi-media, fotografie, waarneming en weergave...

De Verbeke Foundation is een private kunstsite die geopend werd op 1 juni 2007 door kunstverzamelaars Geert en Carla Verbeke-Lens. Cultuur, natuur en ecologie komen er samen. De ruimte herbergt een indrukwekkende verzameling van moderne en hedendaagse kunst en biedt als ‘kunstenvrijplaats’ ook kansen aan jonge kunstenaars.

Met zijn 12 hectare natuurgebied en zijn 20.000 m2 overdekte ruimte is de Verbeke Foundation één van de grootste privé-initiatieven voor hedendaagse kunst in Europa. De loodsen van het vroegere transportbedrijf van Geert Verbeke werden omgebouwd tot unieke expositieruimtes. Eén van de gebouwen werd ingericht om de uitzonderlijke verzameling collages en assemblages tentoon te stellen.

De Verbeke Foundation kent een aanhoudend groeiproces. Kunstenaars kunnen er in residentie, verblijven, grotere en kleinere tentoonstellingen wisselen elkaar af…, waardoor de Foundation, zoals een ademend organisme, er elke dag anders uitziet.

Download mededelingsbrief